Welzijnspraktijk  - .... voor wellness, weldaad & welzijn ....
RSS

Recente posts

Wanneer is huidverzorging puur natuurlijk?
Bedankt voor uw vertrouwen!
Nieuw bij Magna Mater
( Seizoens) Massage speciaal voor vrouwen
Puur ontspannen

Categorie├źn

Allerlei
Huidverzorging
Moederdagidee!
NIEUW
Pinnen
Puur ontspannen
Seizoensaanbieding
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Oplossing bij een gevoelige huid

Wat zijn de symptomen van een gevoelige huid?

Een trekkerig gevoel
Een droge huid 
Schrale plekken
Rode vlekken, vooral op de wangen
Uitslag en/of jeuk

WELEDA Stappenplan

1. Kies voor zachte, natuurlijke verzorgingsproducten
Bij een gevoelige huid is de keuze voor de juiste verzorgingsproducten van cruciaal belang.
Milde, natuurlijke producten zonder parfum zijn het meest geschikt. Deze bevatten immers geen synthetische toevoegingen die de huid onnodig prikkelen. Stap je over van conventionele naar natuurlijke verzorgingsproducten, dan vraagt dit een behoorlijke aanpassing van je huid en dus geduld. Het kan tot 6 weken duren voordat het effect zichtbaar is, en tijdens een eerste fase kunnen de symptomen soms tijdelijk verergeren. Dit betekent dat de huid afvalstoffen verwijdert en de huidstofwisseling weer op gang komt. Een goed teken dus!

2. Zorg voor een milde reiniging
De gevoelige huid reinig je bij voorkeur met een
milde reinigingsmelk. Spoel vervolgens af met lauwwarm water en dep je gezicht voorzichtig droog (hard wrijven stimuleert de talgproductie). Oogmake-up kun je het beste verwijderen met een milde gezichtsolie. Gebruik geen gezichtsscrubs.

3. Wees voorzichtig met make-up
Ook make-up kan stoffen bevatten die je huid irriteren waardoor ze gevoeliger gaat reageren. Wees hier dus extra zuinig mee. Gebruik je toch make-up, kies dan zoveel mogelijk voor natuurlijke producten.

4. Pas je voedingspatroon aan
Door voldoende water te drinken blijft je huid goed gehydrateerd en ondersteun je de organen die je lichaam zuiveren. Vooral de lever, nieren, bijnieren, schildklier en darmen zijn belangrijk als je je huid wil laten stralen. Kies daarnaast voor gezonde, waar mogelijk biologische voedingsproducten zoals plantaardige oliën en vetten (uit bijvoorbeeld koudgeperste olijfolie, avocado en kokosolie), eiwitten (uit onder andere wilde vis en biologisch vlees), vitamines (en dan met name vitamine A, C en E) en mineralen (vooral ijzer, zink, calcium, fosfor en magnesium).

5. Vermijd extreme weersomstandigheden
Blootstelling aan overmatig zonlicht en warmte, felle wind, en zeer koude temperaturen vragen extra inspanningen van de huid, waardoor ze uit balans kan raken. Kan je dit niet vermijden, zorg dan voor voldoende bescherming in de vorm van een zonnecrème of
Coldcream.
0 Reacties op Oplossing bij een gevoelige huid:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment