Welzijnspraktijk  - .... voor wellness, weldaad & welzijn ....
 
 
 
 
Wat is Reflexzonetherapie?
 
 
Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uit gaat dat op handen en voeten zones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de handen en voeten. Door middel van een speciale massage van de reflexzones worden reacties in het lichaam verkregen.
Hierdoor kunnen klachten worden verholpen of verlicht.
 
Reflexzonetherapie is als geneeswijze al eeuwen bekend. Voor zover me nu kan nagaan werd zij al beoefend door Egyptenaren, de Chinese volkeren en de indianen. Begin 1900 werd deze therapie door twee Amerikaanse artsen en fysiotherapeuten herontdekt.
 
In 1958 heeft de Duitse fysiotherapeute Hanne Marquardt de reflexzonetherapie in Europa geïntroduceerd.
 
Reflexzonetherapie helpt bij het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam. Via reflexzonetherapie wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteund en bevorderd zodat (pijn)klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
 
Reflexzonetherapie is een heilzame aanvulling op de reguliere geneeswijze, een zogenaamde complementaire geneeswijze; samenwerking met reguliere geneeswijzen kan het algehele welzijn bevorderen.
 
 
Magna Mater is ook te vinden op  www.voetreflex-info.nl