Welzijnspraktijk  - .... voor wellness, weldaad & welzijn ....


Aromalogica


Het toepassen van essentiële oliën, aromatische stoffen uit planten en bomen voor gezondheid en welzijn wordt aromatherapie genoemd maar de term aromalogica past beter. Naast het therapeutisch inzetten van essentiële oliën zijn er namelijk nog talloze andere, ‘logische’ manieren om ze te gebruiken. Niet alleen via warmte komen deze 100% natuurlijke geuren vrij in de ruimte. Ook oefenen ze hun werking uit via inhalatie en massages, baden, shampoos, kompressen en specifieke huid- en lichaamsverzorging.

In de geneeskunde worden essentiële oliën gebruikt om hun ontsmettende, genezende en evenwicht brengende eigenschappen. Verder worden essentiële oliën natuurlijk als geurmiddel gebruikt om hun specifieke geur (in parfum en cosmetica) en in cosmetische producten voor hun huidverzorgende eigenschappen. Ontsmettende zalven worden vaak verrijkt met tijm, teatree, eucalyptus en/of den en hoestdrankjes met tijm.

Het spreekt vanzelf dat slechts 100% zuivere, verse, niet versneden of aangelengde essentiële oliën in aanmerking komen voor deze toepassingen.